Liebster Award NL

 In Introduction

Apology first to my English speaking readers, the English version of this article will be published tomorrow! Wanted to give credit first to the Belgian blogger who nominated me, so hence this article in Dutch.

Het was begin november nog voor mijn blog “live” was gegaan dat ik door Vetexbart werd genomineerd voor een Liebster award. De Liebster award kent z’n oorsprong in Duitsland en is bedoeld om beginnende bloggers in de kijker te zetten.

Via een een korte vragenlijst, die wordt opgesteld door de persoon die de nominatie uitdeelt, kom je op een leuke manier te weten welke persoon er achter de nieuwe blog schuil gaat. De genomineerde moet op zijn/haar beurt weer een aantal mensen voordragen en voor hen vragen opstellen.

Dus bij deze, hieronder de vragen van Bart met de daarbij horende antwoorden van ondergetekende. Dit zal tevens één van de weinige zoniet het enigste artikel in het Nederlands zijn aangezien ik de nominatie van een Nederlandstalige blog ontving, waarvoor nogmaals dank!

1 – Als je ergens zou willen wonen in de wereld, waar zou het dan zijn?

Goh, mijn eerste “verre” reis was naar Maleisië en Borneo waar ik toen wel een grote liefde voor ben gaan ontwikkelen. Zeker Kuala Lumpur heeft zo’n grote mix aan culturen en invloeden, er wordt prima Engels gesproken, het leven is er relatief goedkoop, er is een goede gezondheidszorg aanwezig en het klimaat is er het hele jaar door aangenaam. Dus moesten ze me vragen om te emigreren, ik vertrek meteen!

2 – Hoe kies jij je volgende reisbestemming?

Meestal krijg ik een spontane ingeving voor bijvoorbeeld een city trip of na het lezen van reisblogs krijg ik interesse voor een verre bestemming. Dan ga ik kijken aan de hand van de hoeveelheid verzamelde air miles of hotelpunten hoe ik er het beste kan geraken en waar ik kan verblijven. Indien het niet op deze manier te boeken is, dan ga ik kijken wat de goedkoopste manier is om er te geraken.

3 – Wat is de leukste ervaring die je hebt meegemaakt gedurende één van je reizen?

De Black Moon party op Koh Phangan! Iedereen kent waarschijnlijk de overvolle Full Moon parties waar de meesten veel te dronken rondlopen op het strand tot in de vroege uurtjes… Maar toen ik een aantal jaar geleden buiten het toeristische seizoen op het Thaise eiland verbleef kreeg ik de kans om een veel intiemere Black Moon party mee te maken ergens verborgen in de jungle. Zelfs het personeel van het hotel waar ik verbleef ging mee en zorgden ervoor dat iedereen weer veilig terug kwam. Unieke belevenis!

4 – Was er ook een slechte ervaring?

Tijdens de beklimming van Mount Kinabalu op Borneo in 2011 vertrokken vanop zeeniveau met stralend weer maar na een paar honderd meter gietende regen gehad tot Laban Rata (berghut) op 3000 meter hoogte werd bereikt. Daar werd gemeld dat er geen warm water was en dat de verwarming maar een uurtje zou branden die nacht. Geen fijn vooruitzicht als je dan om 2u ‘s nachts uit je bed moet om door te klimmen naar de summit op 4100 meter, zwaar afzien maar ik heb het gehaald!

5 – Wat doe je buiten reizen en bloggen nog graag?

Na een 17 jaar met de mountainbike en koersfiets te hebben gereden, doe ik het dezer dagen rustiger aan en geniet ik meer van het leven. Ik ben een fervent whisky drinker, niet dat ik tig soorten thuis heb staan maar ik kan genieten van een stevig glaasje. Daarnaast werk in het dagelijkse leven als IT-er dus blijf graag op de hoogte van nieuwe dingen en ik ben verslaafd aan TV series zoals Homeland en House Of Cards.

6 – Welke plaats zou iedere reiziger minstens één keer moeten bezoeken in zijn leven?

Iedereen zal van mij verwachten dat ik een plaats in Azië zal noemen, maar ik zoek het dichter bij huis. Een bezoek aan de stad Asti (gelegen in de Italiaanse streek Piemonte) is me altijd bij gebleven sinds ik er op jongere leeftijd ooit geweest ben. Een schitterende streek, vriendelijke mensen en overheerlijk eten en drinken (Ricadonna spumante).

7 – Als je mocht kiezen welke film je zou bekijken tijdens een lange vlucht. De welke zou dat dan zijn?

Oh das een moeilijke, maar als ik er eentje moet kiezen dan is het wel een toepasselijke namelijk Up In The Air met George Clooney. Als fervent miles verzamelaar zit ik elke keer met een grijns op m’n gezicht als ie moet uitleggen waar het hele miles & points wereldje om draait.

8 – Waar ging je allereerste reis naartoe?

Als ik me niet vergis dan ben ik als klein “manneke” met m’n ouders gaan kamperen in Clervaux (Luxemburg), nadien was het vooral Frankrijk wat de klok sloeg. Eerst met de tent en nadien met de gekende “sleurhut” richting het zuiden, alles leek toen een groot avontuur! “Is het nog ver?” was toen de meest gestelde vraag.

9 – Op welke internationale keuken ben je verliefd?

Op welke niet? Haha, ik hou van lekker eten! Dat gaat van Italiaans (antipasti), Frans (vooral kaas), Grieks (mezze en lamsvlees met véél knoflook) en Spaans (tapas) naar Chinees (dimsum!), Indisch (tosai als ontbijt of een vlammende vindaloo), Japans (sushi), Koreaans (Korean BBQ) en Maleisisch (roti canai). Dus het is voor mij moeilijk om bij eentje te blijven en ik krijg al trek als ik aan al die gerechten denk…

10 – Waarom begon je met je blog?

Ik schreef tot juni dit jaar voor een Nederlandse frequent flyer blog, maar daar was ik niet tevreden met de gang van zaken en de manier waarop bepaalde dingen wel of niet werden afgehandeld. Ik ben er toen uitgestapt maar kon mijn spreekwoordelijke ei niet meer kwijt in het schrijven, dus na wat wikken en wegen heb ik toen besloten om te starten met Lionell Travels, waar ik lekker mijn eigen ding ga doen.

11 – Welke leuke trips staan er nog op het programma?

Komend weekend staat er een citytrip gepland, maar meer daar over tijdens een van de komende dagen op m’n blog aangezien het naar een bestemming is die je niet meteen verwacht. In december heb ik nog een weekje verlof gepland, maar nog niks geboekt. Het zal waarschijnlijk een last minute boeking worden, destination unknown! Daarnaast ben ik volop aan het uitkijken naar bestemmingen van volgend jaar, maar er is zoveel keuze…

Ik wil graag de volgende mensen nomineren voor een Liebster award:

Wesley Op Reis

Wanderer’s Blues

FrenchyDutchy

Arjan

Ik heb de volgende vragen voor jullie bedacht:

 1. Wat is de betekenis van de naam van jouw blog?
 2. Wie en wat wil je bereiken met jouw blog?
 3. Wat doe je in het dagelijkse leven?
 4. Hoe overtuig je een buitenlandse toerist om een bezoek te brengen aan jouw woonplaats?
 5. Wat is het gekste wat je ooit hebt meegemaakt op reis?
 6. Wat is jouw favoriete continent om te bezoeken?
 7. Welk land zou je nooit willen bezoeken en waarom niet?
 8. Welk eten uit eigen land mis je het meest als je voor lange tijd in het buitenland verblijft?
 9. Welke bestemming raadt je het meest aan voor iemand die nog nooit naar het buitenland is geweest?
 10. Welk land staat er het hoogst op jouw “bucket list”?
 11. Waar gaat je eerstkomende reis naar toe?

Hopelijk aanvaarden jullie deze nominatie en ik kijk uit naar jullie antwoorden!

 

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Vetexbart.be (@vetexbart)
  Reply

  Alvast bedankt om de vraagjes in te vullen Lionell en heel veel succes met de blog! Het ziet er super uit 🙂

  • Lionell
   Reply

   Hi Bart, bedankt voor de complimenten! 🙂

 • Stéphanie
  Reply

  Leuk om je antwoorden te lezen! Ik ben erg benieuwd waar je citytrip heen gaat. Wat balen zeg, zulk slecht weer als je nog een enorme klim voor de voeg hebt. Maar, de aanhouder wint he, stoer dat je je doel toch hebt bereikt, een flinke uitdaging zo te lezen.
  Grappig te lezen dat je IT-er bent en verslaafd aan tv series, mijn vriend is namelijk precies hetzelfde 😉
  Veel succes met het verder uitbreiden van je blog, ben benieuwd naar meer. En bedankt voor de nominatie, waardeer ik enorm. Mijn antwoorden op jouw vragen volgen snel!

  • Lionell
   Reply

   Hi Stéphanie, bedankt voor je reactie! Komende dagen wordt er meer bekend over die trip 🙂
   Mount Kinabalu was een mooi avontuur, alleen jammer dat er dit jaar een aardbeving is geweest en dat de zogenaamde “Donkey Ears” op de top zijn afgebroken… Maar het blijft een hele mooie regio om te bezoeken.
   Het zal een kink zijn in het “rare” verstand dat wij als IT-er hebben haha!
   Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden op je vragen, fijne avond nog!

Leave a Comment

Let Me Introduce Myself - Lionell Travels - Copyright All Rights Reserved © 2015How I Got Into This Hobby - Lionell Travels - Copyright All Rights Reserved © 2015